Autoverzekeringen vergelijken

Een goedkope autoverzekering nodig?

Autoverzekeringen vergelijken

Een goedkope autoverzekering afsluiten en een prima dekking hebben op schades en ongevallen, daarmee kun je met een gerust hart de weg op.

Een autoverzekering afsluiten kan al met een minimale verzekering, namelijk de WA verzekering en deze verzekering geldt dan ook voor iedere Nederlander die een auto op zijn of haar naam heeft staan. Een WA verzekering staat voor een wettelijke aansprakelijksheidverzekering en is dus wettelijk verplicht om af te sluiten. Een WA verzekering dekt de onkosten die bij andere is ontstaan door toedoen van de verzekerde in directe of indirect situatie, maar die niet opzettelijk is aangedaan.

Naast de WA verzekering kan men ook nog andere autoverzekering afsluiten, namelijk de: WA-casco of de All-risk autoverzekering. Bij deze autoverzekeringen worden onder andere een dekking gegeven op schade door weersomstandigheden, diefstal en brand. Bij de All-risk autoverzekering ben je ook nog eens verzekerd voor schade bij een aanrijding of door vandalisme.

Je auto verzekeren kan dus al met een WA verzekering en deze heeft dan ook de laagste maandelijkse kosten, maar wil je toch een uitgebreidere verzekering dan kun je zelfs een All-risk verzekering afsluiten.